Aqua Line TF Planter: Professzionális növénytáp

Az Aqua Line Planter, összetételének köszönhetően a növények gyors regenerálódását segíti elő. Ragyogó természetes színeket és gyors erőteljes növekedést biztosít. Nitrát és foszfát mentes készítmény! Kiszerelés: 500 ml | 150 ml

High tech és Low tech akváriumokban egyaránt kiválóan alkalmazható.

 • Hatóanyag tartalom - összetétel

  Bór(B) | Réz(Cu) | Cink(Zn) | Mangán(Mn) Molibdén(Mo) | Magnézium(Mg) | Kálium(K) | Kobalt(Co) | Vas(Fe)

 • Adagolás

  1ml/10 liter akváriumvízhez hetente. 7-10 naponta 15-25% akváriumvíz cseréje ajánlatos!

  Kizárólag akváriumi használatra!

 • Tárolás

  Napfénytől óvott helyen, szobahőmérsékleten

 

Amit a TF Planter növénytápról tudni érdemes

Gyakran ismételt kérdések az AquaLine TF Planter termékről

1Mennyi TF Plantert adagoljak az akváriumomba?
A gyári ajánlás 5ml/50 liter vízhez, 7-10 naponta. Ugyanakkor minden akvárium más, az optimális növénytáp mennyisége függhet például a telepített növények fajtáitól, a telepítés mennyiségétől, akváriumunk technikai felszereltségétől. Èrdemes növényeink fejlődését, reakcióit figyelemmel kísérni, hiszen ők a legjobb indikátorok az adagolás optimalizálása szempontjából. Az Aqua Line TF Planter a forgalmoban lévő legmodernebb kelátokat és alkotóelemeket tartalmazza. Választhatunk napi, illetve heti tápozási rendszert is, növényeink megfelelő tápellátása egyaránt biztosítva lesz. A tapasztalat azt mutatja, hogy az akvárium vizének 15-25%-át javasolt lecserélni.
2Hogyan adagoljam a TF Plantert
A pumpálós fej segítségével könnyedén adagolhatjuk a növénytápot akváriumunkba. Egy nyomás körülbelül 1-1,2 ml folyadékot juttat az akváriumba. Nano akvárium esetén, ahol - adott esetben nagyon kevés mennyiség szükséges, napi tápozási szisztéma mellett - mérjük ki a kívánt mennyiséget egy fecskendő segítségével!
3Jelenthet-e veszélyt halaimra, garnéláimra a TF Planter?
Az Aqua Line TF Planter nem ártalmas az akvárium lakóira. Erre vonatkozóan komoly vizsgálatokat végeztünk. Haltoxikológiai vizsgálat: Dil.TLm MSZ 22902-3:1900 LC50 96h % 22902-3:1900 Az 1000 , 10 000 és 100 000 szeresre hígított törzsoldatban nincs pusztulás nem toxikus.
4Mi a szerepe a mikroelemeknek?
A TF Planterben lévő mikroelemek, a halaink által termelt nitrát és foszfát beépülését segítik elő, nagyban hozzájárulva ezzel a növények fejlődéséhez. Sok esetben - low-tech akváriumokról beszélünk - elegendő kizárólag az Aqua Line TF Planter adagolása, ha az akváriumban van elegendő hal, ami a növényzet nitrát és foszfát igényét fedezi.
A növényeknek egyszerre és optimális arányban kell biztosítani az összes szükséges tápanyagot. Ha az arányokat nem sikerül összehangolni, növényeink szenvedni fognak. Egyes tápanyagok elfogynak és hiány alakul ki, mások túladagolva szabályosan megmérgezik a növényeket, és más tápanyagok felvételét is akadályozhatják. Így a kiegyensúlyozatlan tápozás hiánytüneteket okoz. A további tápmennyiség adagolása pedig tovább ront a helyzeten. Ennek szellemében készültek az Aqua Line termékek.

Veréb Gábor (AGA Világbajnok)