AquaLine TF Starter: Baktériumkultúra

Új akvárium indítás vagy új szűrő beüzemelése esetén elengedhetetlen a hasznos baktériumkultúra elszaporodásának elősegítése! Ha el szeretnéd kerülni az indításkori algásodást, víz zavarosodást, használj már az első akvárium feltöltéstől kezdve Aqua Line TF Startert! A termék a vízfelszín hártyásodást (surface scum) is segít megszüntetni.

  • Hatóanyag tartalom - összetétel

    Hasznos baktériumokat és lebontóenzimeket tartalmaz

  • Adagolás

    1ml / 20 liter vízhez vízcserekor, szűrőtisztításkor. Új akvárium indításánál, az első 10 naban naponta érdemes adagolni! Kizárólag akváriumi használatra!

  • Alkalmazás

    Használat előtt erősen felrázandó!

 
1Mi a szerepe az Aqua Line TF Starternek?
Az Ammonia és a Nitritek lebontásában a baktériumoknak nagyon fontos szerepük van az akváriumokban. Egy új akvárium indításakor vagy éppen új szűrő beüzemelésekor még nem szaporodtak el kellő számban a lebontóbaktériumok. Ezt segíti elő az Aqua Line TF Starter.

Ha nem gondoskodunk az ammónia és a nitritek lebontásáról, garantáltan elszaporodnak az algák akváriumunkban. Súlyosabb esetben halaink, garnéláink pusztulásához is vezethet a jelenség! A felgyülemlő ammonia és nitritek mérgezőek. A Starter tehát tényleg elengedhetetlen kelléke az akvaristáknak.

2Miért érdemes intenzívebben adagolni a TF Startert új akvárium indításakor?
Az akvaristák számára kimondottan hasznos, úgynevezett lebontó vagy nitrifikáló baktériumok viszonylag lassú osztódásra képesek csupán, így a Starter nélkül minimum három hét az az idő, ami alatt kellő számban elszaporodnak és megbírkóznak az ammónia és a nitrit lebontásával. Ezt a folyamatot támogathatjuk meg kellően a Starter segítségével.

Ha nem rendelkezünk kellő szűrőteljesítménnyel (vagy túl hamar telepítjük be halainkat, esetleg túletetjük őket), a bacik és az ammónia/nitrit versenyéből az algák lesznek a nevető harmadikok, akik úgymond hasznosítani fogják az ammóniát és ellepik akváriumunkat. Indításkor akváriumunk egyensúlya lényegesen sérülékenyebb.

3Jelenthet-e veszélyt halaimra, garnéláimra a TF Starter?
Az Aqua Line TF Starter nem ártalmas az akvárium lakóira. Nemúgy az ammónia, amely kimondottan mérgező lehet ha teret adunk neki.
Több tanulmány elemezte, a baktériumoknak nem előnyös az alacsony ph, így co2 beoldású akváriumokban gyengébb a baktérium tevékenység, lassabban duplázódnak a baktériumok. Az Aqua Line Starter ezt a jelenséget is segít kiküszöbölni!
Az Aqua Line TF Starter alkalmazása kiemelten fontos a víz ”élővé” tételéhez. Új akváriumnál, intenzívebben adagolva szinte ismeretlen volt bármiféle zavarosodás,vagy magas ammónia szint. Vízcserekor és erősebb növénymetszés után is rendszeresen adagolom.

Kucs Zsolt (Akvarista)