AquaLine Fe - Kiegészítő vas növénytáp

Az akvakertészek által tartott növényfajok egy része - mint például a Staurogyne Repens vagy az Echinodorus variánsok - az átlagosnál több vasat igényelnek. Erre nyújt tökéletes megoldást az Aqua Line Fe kiegészítő vas növénytáp. A vas nélkülözhetetlen elem a vízinövények számára. A vashiány azonnal láthatóvá válik a növényeken (sárguló levelek formájában) és, mint minden más tápanyaghiány, algásodáshoz vezet.

  • Adagolás

    1ml / 100 liter vízhez, amely mennyiség 0,2 mg/literrel emeli meg az akváriumvíz vastartalmát. Az optimális vastartalom az akváriumban 0,5-1 mg/liter. Vigyázat, a vas túladagolása káros lehet a halakra és egyes növényekre

  • Alkalmazás

    Tökéletes választás növényes akvárium mellé!

 
1Miről ismerhetem fel a vashiányos növényeket?
A vashiány viszonylag gyakri egy növényes akváriumban, ám kis odafigyeléssel - és az Aqua Line Fe vas növénytáp adagolásával ez orvosolható, illetve teljesen kiküszöbölhető.

Ha azt tapasztaljuk, hogy növényeink levelei sárgulnak, majd hullani kezdenek, akkor gyanakodhatunk vashiányra. Ezt különböző vas tesztekkel mérhetjük meg. Ha nem tapasztalunk efféle hiánytünetet, akkor se feledkezzünk meg időnként megmérni az akváriumvizünk vastartalmát.

2Aqua Line TF Plantert adagolok az akváriumba, amely vasat is tartalmaz. Ennek ellenére szükséges a kiegészítő vastáp?
Amennyiben olyan növényeket telepítünk akváriumunkba, amely az átlagnál több vasat vesz fel, növekedése során, a tápozási szisztémát ki kell egészítsük külön Aqua Line vastáp adagolásával. Nem megoldás, ha több TF Plantert adagolunk, hiszen ezesetben a többi nyomelem mennyisége is megemelkedik az akváriumban. A túladagolás pedig nagyobb gondot okozhat, mint valamely elem hiánya.
3Jelenthet-e veszélyt halaimra, garnéláimra a TF Fe vastáp?
Ha túlzott mennyiségben adagolunk vasat az akváriumba, káros lehet halainkra és bizonyos növényekre. Azonban ha követjük a gyári ajánlást és ellenőrizzük a víz vastartalmát, semmilyen probléma nem léphet fel. Optimális adagolás mellett kizárólag a jótékony hatást fogjuk élvezni.
Számos vastáppal ellentétben, az Aqua Line Fe kiegészítő vas növénytáp hosszú ideig megőrzi stabilitását, a kiváló minőségű kelátoknak köszönhetően. Akváriumomba nagy mennyiségben ültettem Staurogyne Repens-t, amely egy gyors ütemű növekedés után - változatlan tápozás mellett - stagnálni majd enyhén sárgulni kezdett. A problémát teljes mértékben megoldotta az Aqua Line Fe behozatala tápozási szisztémámba.

Rigó Szabolcs (Akvarista)