Liqui Carbo "folyékony CO2" | 250ml

A Neptun Liqui Carbo folyékony szénforrás, Káliummal, az elmúlt évek egyik legjobb akvarisztikai terméke, amellyel a növények szénszükségletét biztosíthatjuk.

A termék használatával erős javulás észlelhető akvárium növényeinken már 1-2 hét elteltével.

  • Adagolás

    1ml/50 liter akváriumvízhez naponta. Figyelem! A túladagolás káros lehet

    Kizárólag akváriumi használatra!

  • Tárolás

    Gyermekektől elzárt helyen.

 

Amit a Liqui Carbo folyékony szénforrásról tudni érdemes

Gyakran ismételt kérdések a Neptun Liqui Carbo folyékony CO2-ről

1Mi a szerepe a Liqui Carbo káliumtartalmának ?
Szabályozza a fehérje szintézist, tápanyagfelvételt, szénhidrátok mozgását Segíti az osztódó szöveteket valamint enzimaktiváló hatású. A Liqui Carbo adagolásakor ösztökéljük a növényt a káliummal a szén felvételére.
2Kiválthatom-e a CO2 gáz beoldását Liqui Carbo-val?
Low-Tech akváriumok elengedhetetlen kelléke a Liqui Carbo. Az ilyen akváriumokban elegendő lehet, a többi Aqua Line termékkel kiegészülve. High-Tech medencében azonban nem helyettesíthetjük semmilyen folyékony szénforrással sem a CO2 gázt.
3CO2 adagolás mellett is adagolhatom a Liqui Carbot?
A terméket használhatjuk önállóan vagy CO2 befecskendezés mellett is. A Liqui Carbo, a tablettás és élesztős CO2 kitűnő helyettesítője!
4Igaz-e, hogy algaírtó hatása is van a Liqui Carbo-nak?
Határozottan igen, algaírtó hatása is tetten érhető! Az algával fertőzött területet locsoljuk be közvetlen közelről Liqui Carbo-val! Fontos azonban, hogy ha algaírtás céljából adagoljuk a terméket, akkor se lépjük túl az 1 ml/50 liter adagolási útmutatót. Kezeléskor állítsuk le a szűrőt pár percre. Fokozottan ügyeljünk rá, hogy csak az algát locsoljuk le, a halakra, garnélákra nem kerüljön a szer! Ecset-, illetve agancsalga ellen kimondottan hatásos megoldás.
Hasonló folyékony Co2 termékektől abban tér el a Liqui Carbo, hogy nyálkahártya védő polimereket valamint káliumot tartalmaz, amely nélkülözhetetlen a növények számára. A Tf tápcsalád úgy lett felépítve, hogy a termékek kiegészítsék egymást. A Planter - Macro – Liqui Carbo adagolásakor egymást nagyon jól kiegészítik a növénytápok nem csak Low ,de High – Tech akváriumok esetében is .

Veréb Gábor (AGA Világbajnok)